"" THE ROAD NOT TAKEN: June 2012

Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, 27 June 2012

Is it madness or plain ridiculous?



Am I ready for a new baby?

Posted via Ipad

Tuesday, 26 June 2012

It's PURPLE!



Raya tahun ni temanya purple! Semalam lepas kerja, terus pi Nini Collection. Terima kasihlah sebab masih ambik tempahan.  Katanya tak lain tak bukan sebab saya regular customer. Tempahan sebenarnya dah lama tutup.

Itu lah asyik menunggu kata putus dari Cinta, sampai ke sudah tunggu dan tunggu. Kata orang; MAKNGAAA!

Best kan sebut perkataan tu? MAKNGAAAAAAA ~

Posted via Ipad

Monday, 25 June 2012

Cold Cold Heart



Sorry for saying no!  You can say I'm selfish and cold-hearted. Yup, I helped you once but please; it doesn't mean every time you're in trouble, I'll be there to help you.  No, I'm not your life saviour!

Don't drag me into your problematic life. So back off!

Posted via Ipad

Friday, 22 June 2012

Weekend tanpa Cinta


Best jugak sesekali Cinta tak balik hehe kalau tak, penat melayan ceramah Cinta.

Pagi-pagi lagi keluar rumah cari my all time favorite breakfast; Nasi Berlauk Serati Kerutup + Daging Goreng. Sorrylah tak ada gambar sebab dah habis makan, baru teringat nak memblog.

Mmm tak tahulah pulak nak buat apa lepas makan. Sunyi jugak Cinta tak ada. Selalunya hujung minggu pot pet pot pet all the way.

Jom lipat kain yang bertimbun! HUh

Posted via Ipad

Tuesday, 19 June 2012

Baru je kawin, dah berantakan haih



Terkezut lah jugak mendengar luahan isi hati che kiah. Tu la aritu siapa suruh kawen?  Oops jgn marah babe! 

Berumahtangga ni kena banyak bersabar. Jangan nak nampak salah orang je, awak tu pun bukannya perfect sangat, che kiah.

Tapi kan semenjak awak kawen, saya nampak kerjabuat awak semuanya kalut, kesian awak!  Awak nampak sweet bila kalut hehehe (atau dgn kata lain saya seronok tgk awak kalut). Ish saya bergurau je!

Sabar jelah! Semoga rumah tangga che kiah kekal bahagia. Kalau marah atau bengang dgn pak andeh awak tu, cuba ingat balik masa mula2 mengorat dulu. Mesti bahagia kan?

Kepada 'andalusia' di luar sana yg bakal ketemu jodoh, pikirlah masak2 sebelum buat keputusan untuk kawen.  Kalau tidak, jadilah macam kes che kiah.

Anyway che kiah, cubalah sesuaikan diri & banyakkan bersabar. Best of luck!

Posted via Ipad

Tuesday, 12 June 2012

Nampak cool tapi...



... saya stress! Boleh senyum, boleh ketawa terbahak-bahak tapi saya sebenarnya STRESS sangat-sangat. Can't sleep but can EAT so permisi dulu saya mau pergi makan! (lagi.)

Okay fast forward, this week is MINGGU STRESS SEDUNIA!  Maunya kalau tuhan makbulkan doa saya supaya minggu ini bisa di pause sebentar, so that I can close my eyes and disappear! Sehabis sahaja stress itu pergi, mohon tuhan kembalikan semula hidup saya seperti biasa!

# nota yg kelima itu sgt menepati saya!

Posted via Ipad

Sunday, 10 June 2012

Just smile!



You don't have to say anything! Today I just want to stare at the picture above and SMILE! Oh how I wish...  Ces koya lagi!  Sudahlah Naz!  Mati hidup balik pun, kau hanya mampu memandang.

#gambar di atas hanyalah hiasan semata-mata.  Urgh!!!

Posted via Ipad

Friday, 1 June 2012

Gone so soon




There were days when I had no strength to go on.  I felt so weak and I just couldn’t help asking: “Why?”.  But I got through all the pain when I truly accepted that to God we all belong, and to Him we’ll return.

Insya Allah semuanya berakhir dengan baik dan mudah...

Posted via Ipad