"" THE ROAD NOT TAKEN: KOYA BEST: Sedapnya kalau jadi BOSS!

Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, 4 August 2010

KOYA BEST: Sedapnya kalau jadi BOSS!


Alangkah enaknya kalau jadi big boss!  Yalah, boleh perintah itu ini, boleh emo tak tentu pasal.  Kes sampah sebesar tahi mata pun boleh jadi leteran berhari-hari.  Boleh 'play God', apa yang dipinta MESTI tidak boleh tidak, MESTI BUAT DAN JADI.  Hehehe bila lah ada rezeki nak jadi big boss ni?

Tapi yang memualkan bila 'Little Napoleons' berlagak nak jadi boss.  Pandai pulak cakap, ini arahan daripada boss suruh buat paperwork.  Bila paperwork dah siap dan dihantar untuk semakan, siap beritahu (secara implied), "kat bawah tu tulislah 'prepared by' dia. Owhhhh, wait a minute!  Ni dah melampau.  Ini sudah jadi lembu punya susu, sapi punya nama.  BOLEH BLAH!!!  

Bila referred old files, pergh bukan kerja gue rupanya.  Ooo ni  sudah jadi kes take advantage di atas keikhlasan dan ahem kerajinan gue!  BOLEH BLAHH!!!

Dek kerana sabar, gue turutkan juga kemahuannya but lepas ni SORRY dan untuk ke sekian kalinya BOLEH BLAHHH!!!

Peringatan untuk diriku dan yang senasib; 

"Jangan buat kerja bodoh kerana anda bukannya bodoh!"  Sekali tertipu, tidak akan tertipu kali yang berikutnya...

No comments: