"" THE ROAD NOT TAKEN: Semak Kemasukan ke Program Matrikulasi Mulai Esok (08/02/2009)

Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, 7 February 2009

Semak Kemasukan ke Program Matrikulasi Mulai Esok (08/02/2009)

PUTRAJAYA: Pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), boleh menyemak permohonan mereka bagi program matrikulasi sesi 2009/2010 melalui Internet, mulai esok hingga 20 Februari depan.

Pegawai Perhubungan Awam Kementerian Pelajaran, Emily Clarice Joannes, dalam kenyataan media semalam, berkata semakan itu bagi membolehkan pelajar mengemas kini permohonan selain membuat pembetulan mengenai maklumat diri, alamat dan jurusan yang dipohon.

“Pelajar hanya perlu memasukkan nombor kad pengenalan dan angka giliran SPM atau nombor lembaga peperiksaan dan angka giliran SPM untuk membuat pindaan.

“Semakan dan pindaan berkenaan boleh dibuat dengan melayari laman web www.moe.gov.my melalui pautan Pra Universiti,” katanya dalam kenyataan itu.

Beliau berkata, pelajar yang memenuhi syarat dan berminat juga boleh menambah pilihan untuk menyambung pelajaran mereka dalam jurusan teknikal di Kolej Matrikulasi Kedah (cawangan Pendang), Kolej Matrikulasi Pahang (cawangan Jengka) dan Kolej Matrikulasi Johor di cawangan Pontian).

“Pelajar juga boleh menghubungi talian 03-8884 4100 sepanjang tempoh semakan bagi mengemukakan sebarang pertanyaan mulai jam 8.30 pagi hingga 4 petang (hari bekerja saja),” katanya.

No comments: